Alles wat je wil weten over NATULIQUE Certified Organic Beauty

NATULIQUE is ontstaan in Denemarken, een van 's werelds toonaangevende landen op het gebied van hernieuwbare energie en duurzaam leven. Denemarken is zelfs op weg om het eerste 100% biologische land ter wereld te worden! De Deense regering is daarom ook erg strict op het gebied van regelgeving en ingrediënten in cosmetica. Er zijn inmiddels bijna 1400 schadelijke chemicaliën verboden om te gebruiken in cosmetica in Denemarken. In andere landen zijn deze verboden ingrediëntenlijsten soms schrikbarend laag! Wij zijn trots dat NATULIQUE wordt geproduceerd in Denemarken en voldoet aan deze hoge normen en strenge eisen, waardoor wij altijd de hoogst mogelijke kwaliteit waarborgen.

De kwaliteit van een product hangt namelijk af van de ingrediënten, de productieprocessen en de gebruikte technologieën. NATULIQUE is een uniek merk dat mensen de mogelijkheid wil geven om de veiligste keuzes te maken voor hun eigen gezondheid, de planeet en de dieren. We zijn constant bezig om een toekomst te creëren die biologisch en duurzaam is, zonder in te hoeven leveren op resultaat. Want zeg nou eerlijk; iedereen wil betere en gezondere producten, maar we willen er nog steeds geweldig uit zien! Hoe we dat doen? Door samen te werken met onafhankelijke partijen en certificeringen. En natuurlijk educatie, kennisoverdracht en heel veel liefde!

Het is tijd om afstand te doen van een wereld waar het gaat om zo goedkoop mogelijk, zo snel mogelijk en zo veel mogelijk. Wij kiezen voor een wereld met aandacht voor kwaliteit, mens, dier en milieu, waar de natuur en welvaart weer met elkaar in balans zijn. En dat op een eigentijdse en fashionable manier. 

 

CERTIFICERIGEN

Wat is het en waarom vinden wij het zo belangrijk?

Om de beste keuze te kunnen maken met betrekking tot kwalitatieve cosmetica zijn betrouwbare en onafhankelijke certificeringen noodzakelijk voor de herkenbaarheid van hoogwaardige producten. Juist de combinatie van certificaten, gericht op de gezondheid van de mens, het welzijn van de dieren en het behoud van het milieu zegt iets over de kwaliteit van een product.

 

VEGAN: Geen van de NATULIQUE ingrediënten of producten zijn getest op dieren - en zijn dat ook nooit geweest. Het veganistische certificeringslogo van de Vegan Society verzekert je dat er geen dierproeven zijn uitgevoerd of dierlijke ingrediënten in de producten zijn toegevoegd. 

ASTHMA ALLERGY NORDIC: De Astma Allergy Nordic certificering geeft aan dat elk afzonderlijk ingrediënt is onderzocht met een brede samenwerking tussen dermatologen, wetenschappers en internationale vakbonden. Zo kan de kapper en de klant een juist beslissing nemen als het gaat om (huid)allergieën. 

NORDIC SWAN ECOLABEL: Het Nordic Swan Ecolabel heeft als doel Om de milieu-impact van de productie en consumptie van goederen te verminderen. Aan dit ecolabel zijn strenge voorwaarden voor ingrediënten en chemicaliën verbonden om een duurzame ontwikkeling te verzekeren. 

360BIOCERT 

Het volgen van het 360BIOCERT standaard vereist dat minimaal 95% van de ingrediënten een natuurlijke oorsprong heeft. Een natuurlijke oorsprong zegt alleen nog niet veel over wat er uiteindelijk in het flesje of de tube zit. 360BIOCERT is holistisch en gaat verder dan alleen de oorsprong van een ingrediënt. Het behelst het hele proces vanaf de oorsprong tot het bij jou in de badkamer of winkel staat. Wereldwijd zijn NATULIQUE en 360BIOCERT uniek in het streven naar deze hoge normen en strenge eisen. Benieuwd wat deze normen zijn?

INGREDIËNTEN - Minimaal 95% natuurlijk.
- COSMETISCHE REGELGEVING - Verbod van chemische ingrediënten op basis van de Deense en Europese wetgeving, een verantwoorde werkomgeving en een milieuvriendelijke productie.

- GEEN TESTEN OP DIEREN - Zowel de afzonderlijke ingrediënten, derivaten en het eindproduct zijn dierproef-vrij, waardoor alle producten volledig cruelty-free zijn.

- DUURZAME VERPAKKING - 100% duurzaam verpakkingsprogramma met gerecyclede flessen en 100% recyclebaar materiaal.

- BIOLOGISCHE LANDBOUW - Bevordering van de ontwikkeling van biologische voeding en cosmetische producten en een verminderd risico op de blootstelling aan pesticiden, antibiotica en hormonen.KWALITEITSCONTROLE - Alle 360BIOCERT producten moeten op een ethische en morele manier worden geproduceerd; geen kinderarbeid en geen moderne slavernij.

 

THE FOUNDERS

In 1998 richtten Mette en Stig NATULIQUE op met een passie voor gezondheid, natuur en duurzame cosmetica. Ze delen graag hun persoonlijke verhaal over het ontstaan van NATULIQUE, Mette's persoonlijke strijd tegen kanker en hun passie om niet-schadelijke babyproducten te maken voor hun gevoelige tweeling.

Toen Mette 28 was, kreeg zij de diagnose borstkanker. Haar eigen onderzoek naar herstel maakte haar duidelijk dat de voortdurende blootstelling aan giftige chemicaliën en straling in verband staat met het risico op borstkanker. Voorlichting, vermindering van chemische stoffen en vroegtijdige opsporing zijn levensreddend. Toen hun kinderen werden geboren en zij zich bewust waren van de mogelijke gezondheidsrisico's door de blootstelling aan chemische stoffen die veel voorkomen in onze dagelijkse omgeving, zoals cosmetica, werd het Mette en Stig duidelijk; ze moesten hun eigen bedrijf gaan beginnen. Betere, betrouwbaardere en gezondere producten ontwikkelen werd hun missie. Kennis delen, producten ter beschikking stellen en blijven innoveren heeft NATULIQUE gebracht waar het nu is.

Wij zien de natuur als onze ware bron voor het creëren van pure cosmetica om de wereld een stukje gezonder te maken. Daarom willen we de natuur op een duurzame en respectvolle manier behandelen. We willen niet alleen de natuur gebruiken, maar ook de wederkerigheid in ogenschouw nemen. Er zit namelijk schoonheid in het teruggeven! De flessen en tubes zijn bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled plastic en zijn recyclebaar, we ondersteunen herbebossing, zorgen voor onze oceanen en houden rekening met deze onderwerpen in het hele productieproces. Kortom, we nemen onze verantwoordelijkheid in het behoud van de natuur en leveren een bijdrage aan een groene en gezonde toekomst voor mens, dier en milieu.

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven en toffe tips, leuke info en exclusieve aanbiedingen te ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbief en ontvang een welkoms korting!

Wees niet bang, ik zal je niet lastig vallen met honderden mails per maand!